Vedomosti: Sotši OMi turvamine maksab ligi 58 miljardit rubla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotši spordirajatiste ehitused
Sotši spordirajatiste ehitused Foto: SCANPIX

Sotši taliolümpiamängude turvamine aastal 2014 läheb Venemaale maksma 57,8 miljardit rubla ehk ligi 22 miljardit krooni, kirjutab tänane Vedomosti.

Ajalehe anonüümse allika kinnitusel on raha juba eraldatud ja seda hakati kasutama 2010. aastal. Ostetakse tehnikat, valmistatakse ette ruume. Olümpiaobjektide ehitustel testitakse materjale lõhkeainetega.

Kaitseministeeriumist öeldi ajakirjanikele, et Sotši talimängude julgeolekuks tehtavaid kulutusi saab võrrelda väljaminekutega, mida teevad Föderaalne julgeolekuteenistus (FSB) ja kaitseministeerium relvade ja tehnika ostmiseks.

Olümpiamängude kaitseplaan töötati välja president Dmitri Medvedevi korraldusel. Vene riigipea lubas eelmisel nädalal Davosi majandusfoorumil, et rahvusvaheliste spordiürituste julgeolek Venemaal saab tagatud. Plaani üksikasju ei avalikustata.

Vedomostil õnnestus teada saada, et julgeoleku kontseptsiooni töötas välja FSB. Kavas on moodustada siseministeeriumi spetsiaalne keskus Olimpiada-2014 ja suurendada Sotši miilitsas töötavate ametnike arvu 25 000ni.

Innovatsiooni, infrastruktuuri ja investeeringute instituudi direktor Marina Udatšina rääkis Vedomostile, et Vancouveri talimängude turvamisele kulutati 2010. aastal 900 miljonit dollarit ja Ateena OMile ligi 1,5 miljard dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles