Peterburis pidas julgeolekuteenistus tulevahetust väidetavate terroristidega (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB eriüksus
FSB eriüksus Foto: SCANPIX

Vene julgeolekuteenistuse (FSB) töötajad jahtisid kolmapäeval Peterburis Põhja-Kaukaasia ebaseaduslike relvarühmituste arvatavaid liikmeid, kellest neli hukkus tulevahetuses julgeolekujõududega, teatasid võimud.

FSB teatel oli haarangu eesmärk kinni pidada «tagaotsitavad, keda süüdistatakse osalemises Põhja-Kaukaasia ebaseaduslikes relvarühmitustes». Maja asub aadressil Lenini prospekt 92, korpus 3.

«Kurjategijad hävitati tulevahetuses, kui nad üritasid vastu hakata,» lisati FSB avalduses. Ameti teatel kõrvalseisjatest ja julgeolekuametnikest keegi viga ei saanud.

Vene juurdluskomitee andmeil hukkus neli kahtlusalust, kes kõik olid samas korteris. Isikute tuvastamine käib, lisas komitee.

Riikliku terroritõrjekomitee esialgsel hinnangul oli tapetute seas Zalim Šebzuhhov, Astemir Šerijev ja Vjatšeslav Nõrov. Kolmik juhtis «põrandaalust terrori(rühmitust), mis on aktiivne Kabardi-Balkaarias», lisati avalduses. Piirkond asub Põhja-Kaukaasias.

Kohaliku uudisteportaali Fontanka.ru andmeil peeti kinni kolm arvatavat mässulist.

«Kuulsin mitut plahvatust ja seejärel midagi, mis näis nagu tulistamine,» lausus sündmuspaiga kõrval asuvas kortermajas elav pealtnägija telekanalile Rossija 24.

Erioperatsioonid arvatavate islamistide vastu on Põhja-Kaukaasias tavalised, kuid Moskvas ja Peterburis toimub neid viimastel aastatel harva.

Paljud islamistidest läksid Süüriasse ning regioonis on viimastel aastatel aset leidnud vähe selliseid rünnakuid, mis oleks toimunud regioonist väljaspool. Viimane taoline rünnak toimus aset 2013. aastal Volgogradis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles