Nõunik: Trump teab, et USAs on afroameeriklaste probleem (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide presidendikandidaadi Donald Trumpi üks nõunikke, Michael Cohen sõnas, et Trump on afroameeriklaste probleemist teadlik.

Cohen andis USA meediale intervjuu vahetult pärast seda, kui Trump uuendas oma kampaaniameeskonda, et edukam olla, edastab The Independent.

«USAs on seni afroameeriklaste probleem, just sellele inimgrupile omane probleem,» teatas Trumpi nõunik, kes viitas samas 13. augustil Milwaukees tapetud 23-aastasele tumedanahalisele Sylville Smithile, kelle mahalaskmise järgselt lahvatas mäss. Väidetavalt oli ta tulistaja tumedanahaline politseinik.

Nõunik lisas, et varem võis Trump olla «värvipime», kuid enam mitte, sest tumedanahaliste probleem on üleriiklik ja selle ees ei saa silma kinni pigistada. Juba paar aastat on tumedanahalisi hukkunud politsei kuulide läbi ja see on toonud kaasa rahva väljaastumisi. USA võimud on üritanud olukorda lahendada ning korrakaitsjaid ja tumedanahaliste kogukonda lepitada, kuid seni on pinged õhus.

Coheni teatel jälgib Trump olukorda ja hoiab end mustanahaliste probleemiga kursis.

Nõuniku arvates ei ole Trump väga palju oma rivaalist, demokraatide presidendikandidaadist Hillary Clintonist maas, kuigi arvamusküsitlused seda näitavad.

Kolm kuud enne USA presidendivalimisi sai Trump oma meeskonda kaks uut liiget, Steve Bannoni ja Kellyanne Conway, kes hakkavad Trumpi mainet siluma. Ta vajab seda oma otsekoheste, šokeerivate ja skandaalsete seisukohtade tõttu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles