Osama bin Ladeni poeg kutsub Saudi Araabias riigipöördele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorirühmituse al-Qaeda asutaja Osama bin Laden.
Terrorirühmituse al-Qaeda asutaja Osama bin Laden. Foto: HANDOUT/REUTERS

Sõnumis, mille kuupäev on teadmata kutsub bin Ladeni poeg Hamza noori saude võitlema USA mõjuga ning liituma Jeemenis al-Qaedaga.

Site'i luuregrupp ütles, al-Qaeda asutaja poeg on õhutanud saude korraldama kuninga vastast riigipööret, sest Saudi Araabia valitsus on liiga mõjutatud Ameerika Ühendriikidest.

Hamza bin Ladeni sõnum leiti lindistatud kujul ning ta kutsub üles vajaliku kogemuse hankimiseks noori saude liituma Jeemenis tegutseva al-Qaedaga.

Osama bin Laden, kes tapeti 2011. aastal Pakistanis, on sündinud Saudi Araabias, kuid tema juured ulatuvad Jeemenisse. USA luureagentuuride sõnul on 23-aastane Hamza Osama bin Ladeni lemmikpoeg ning isa soovis, et poeg võtaks üle ka terroriorganisatsiooni al-Qaeda juhtimise.

Väidetavalt kogub Hamza ka toetust džihadistide seas. Saudide juhitud koalitsioon võitleb Jeemenis Iraani toetatud mässulistega kui ka sunni džihadistidega, keda toetab ISIS.

1994. aastal võeti Osama bin Ladenilt tema Saudi kodakondsus, kuna ta esitas fatvad (usu seadused), mis häbistasid kuninglikku perekonda ning Ameerika Ühendriike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles