Malmö autosüütajaid peatatakse politseidroonidega (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehitamata lennuvahend droon, mida kasutab nüüd ka Rootsi politsei.
Mehitamata lennuvahend droon, mida kasutab nüüd ka Rootsi politsei. Foto: Andrew Matthews/PA Wire/Press Association Images

Rootsi suuruselt kolmandas linnas Malmös on politsei kasutusele võtnud droonid. Lennuvahendiga loodetakse katta ala, kus on süüdatud palju autosid.

Kaameraga varustatud droonid hakkavad lendama Rosengårdi ja Kroksbäcki linnaosa kohal, kus  alates juulist on süüdatud rohkem kui 70 autot. Lisaks Malmöle on süütamisi teatatud ka lähedal asuvast Lundist ning Norrköpingust.

Päästeteenistuse sõnul on Malmös pea iga õhtu süüdatud kaks autot, kuid nende sõnul ei ole kustutamisega probleeme olnud. Politsei sõnul on täielikult hävinud ligi 20 autot.

«Droon pakub meile võimalust katta suuri alasid,» ütles Malmö politseijuht Mats Karlsson.

Mehitamata õhusõiduki kasutusele võtmise pärast on linnas kehtestatud ka lennuvaba tsoon, et vähendada riske õhukokkupõrgeteks. Droonid pakuvad odavamat võimalust kui kasutada näiteks politsei helikopterit, mis on samuti linna kohal patrullinud.

«Sel on samasugune positiivne mõju nagu helikopteril – saame kiirelt näha, kuhu meil on vaja üksused saata, kui meil on vaja kedagi teatud piirkonnas arreteerida,» ütles Karlsson.

Rootsi politsei tellis droonid Saabilt ning praeguse seisuga on kolmest tellitud mudelist kasutuses üks. Samuti on politsei mehitanud rohkem mootorrattaüksuseid ning suurendanud politseinike mobiilsust piirkondades, kus süütamised aset on leidnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles