Rootsi ajakirjanik: meil käib kultuuridevaheline võitlus (3)

Karl Oskar Villsaar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootslastel on vaja kõigepalt paljud asjad selgeks rääkida – nii väidab ajakirjanik Bengt Lindroth.
Rootslastel on vaja kõigepalt paljud asjad selgeks rääkida – nii väidab ajakirjanik Bengt Lindroth. Foto: JUSS SASKA

Augusti keskel toimunud arvamusfestivalil astus vestlusringis «Kui tugevad on Põhjamaad? Piisavalt tugevad, et olla õnnelik!?» üles Rootsi vabakutseline ajakirjanik Bengt Lindroth. Kunagine Rootsi Raadio Põhja- ning Baltimaade korrespondent räägib Postimehele antud intervjuus, et Skandinaavia peavoolupoliitika ei täida inimeste ootusi.

- Kirjutasite hiljuti raamatu «Valijate kättemaks. Populism ja natsionalism Põhjamaades», milles rääkisite tõusvast populismist Põhjamaades. Raamat seletab poliitilise maastiku muutumist Skandinaavias, mis seisneb peamiselt selles, et peavooluparteid on kaotamas valijaid. Miks see on juhtunud?

Võib-olla mul ei olegi sellele ühest vastust. Peamiselt on nii läinud, sest traditsioonilised parteid – mis on Skandinaavias olnud võimul suurema osa 20. sajandist – on kaotamas kontrolli olukorra üle.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles