Hiina plaanib tehisintellektiga rakettide arendamist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: AP/Scanpix

Hiina plaanib varustada uut tüüpi raketid kõrgetasemelise tehisintellekti ning automatsioonifunktsioonidega, sõnas vanemarendaja täna.

«Me plaanime töötada välja uue lähenemisega automatiseeritud raketid, mis võimaldaksid meie sõjaväel suunata rakette lahingusituatsioonile vastavalt,» sõnas Hiina õhujõudude tööstuse liige Wang Changqing.

«Enamgi veel - meie tulevastel rakettidel on väga kõrgetasemeline tehisintellekt ja automatiseeritus,» lisas Wang. «See võimaldab rakette reaalajas kontrollida või kustutada varasemaid käsklusi ja lisada uusi juba väljatulistatud rakettidele.»

Hiina on hetkel tehisintelligentsi valdkonna juhtiv arendaja. President Xi Jinping on sõjaväe moderniseerimise programmi suur toetaja.

Teated intelligentsete rakettide arendamisest on teinud ärevaks Hiina naabrid. Ka Ühendriigid on Pekingi kavatsuste suhtes murelikud.

Hiina väitel ei ole arendustöö taga kurje kavatsusi ning riigi sõnul on neil vaja kaasajastatud sõjaväge, et kaitsta enda legitiimsust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles