Bin Ladeni tapmisest kirjutanud mees peab tasuma hiigelkahjutasu (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamat, mille eest Bissonette peab hiiglasliku summa tasuma.
Raamat, mille eest Bissonette peab hiiglasliku summa tasuma. Foto: AFP/SCANPIX

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda kunagise kurikuulsa juhi Osama bin Ladeni tapmises osalenud ja sellest raamatu kirjutanud endine merejalaväelane Matt Bissonnette peab tasuma riigile 6,7 miljonit USA dollarit (5,9 miljonit eurot) kahjutasu, edastas eile ABC News.

Lisaks kahjutasule tuleb Bissonnette’l kanda ka kohtukulud, mis ulatuvad 1,3 miljoni USA dollarini (1,1 miljonit eurot).

Kokkuleppemenetluse kohaselt võtab Pentagon seejärel tagasi süüdistused Bisonnette vastu, kes rikkus vaikimislepet. Bissonnette ei esitanud raamatut enne avaldamist ülevaatuseks Pentagonile ja ei saanud riigilt luba selle avaldamiseks.

Selliste raamatute puhul on ülevaatus kohustuslik, sest USA valitsus tahab vältida salastatud sõjalise informatsiooni sattumist valedesse kätesse.  

Bissonnette avaldas kirjanikunime Mark Owen all 2012. aastal raamatu «No Easy Day,» mis rääkis tema osalusest missioonil, mille käigus tapeti Osama bin Laden.

USA merejalaväe eriüksus tappis Osama Bin Ladeni 2011. aastal Pakistanis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles