Suri Aleppos õhulöögis viga saanud nelja-aastase Omrani vend (12)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürias arvatavas Vene õhurünnakus vigastada saanud nelja-aastane Omran.
Süürias arvatavas Vene õhurünnakus vigastada saanud nelja-aastane Omran. Foto: AP/Scanpix

Süüria poisi Omrani, kes sai arvatavas Vene õhurünnakus vigastada ning kellest tehtud fotod on leidnud ülemaailmset vastukaja, vend suri laupäeval õhulöögis saadud vigastustesse, teatasid aktivistid.

"10-aastane Ali suri oma vigastustesse. Ta sai 17. augustil raskelt viga samas õhurünnakus, kus sai viga ka tema vend Omran," teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Fotod õhurünnaku järel kiirabiautos istuvast kivitolmuga kaetud ja peahaavaga nelja-aastasest Omranist on muutunud Süüria viieaastase jõhkra konflikti sümboliks.

Omran, tema õed ja vennad ning vanemad toodi Aleppo idapoolses Qaterji linnajaos nende korterit tabanud õhurünnaku järel rusudest elavana välja.

Aleppo meediakeskus kinnitas Ali surma.

Süüria konfliktis on alates 2011. aasta märtsist hukkunud üle 290 000 inimese, nende seas umbes 15 000 last.

Omrani kodulinn Aleppo on alates 2012. aastast jagatud valitsusvägede ja ülestõusnute vahel ning linna pärast käib äge lahing.

Režiimi sõjalennukid, keda toetavad alates 2015. aasta septembrist Vene õhujõud, pommitavad Aleppo idapoolseid linnajagusid, ülestõusnud tulistavad rakette linna lääneossa, mis on valitsusvägede käes.

ÜRO lastefondi UNICEF andmeil on umbes 250 000 Aleppo idaosas elavast tsiviilisikust umbes 100 000 lapsed.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles