Nigeeria mässulised kuulutasid välja relvarahu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warri linnas asuv reklaamtahvel, mis kutsub üles lõpetama naftatööstuse vastast tegevust.
Warri linnas asuv reklaamtahvel, mis kutsub üles lõpetama naftatööstuse vastast tegevust. Foto: AFP/SCANPIX

Nigeeria mässuliste rühmitus Nigeri Delta Tasujad (NDA) lubas eile õhtul oma võrgulehel tehtud avalduses relvad maha panna ja jätkata valitsusega rahukõnelusi.

NDA on juba mitu kuud rünnanud Nigeeria nafta- ja gaasitaristut. 

NDA teatas avalduses, et lõpetab vaenutegevuse Nigeri deltaalal ja toetab algatusi läbirääkimisteks Nigeeria valitsuse, neutraalsete vahendajate ja rahvusvaheliste naftafirmade esindajatega.

NDA eesmärgiks on olnud riigi naftaväljade ründamine, et halvata Nigeeria majandus. Ei ole andmeid, et NDA tegevus oleks mõne inimelu nõudnud. 

Naftarikas Nigeri Delta on viimasel ajal kannatanud suure saastatuse all, mida põhjustavad naftalekked. Töösturite hoolimatu käitumine piirkonnas on kohalikes tekitanud suure pahameelelaine.

Suuresti NDA tegevuse tõttu on Nigeeria naftatootlikkus langenud umbes 600 000 barreli võrra päevas ehk kahanenud paari kuuga 2,2 miljonilt 2016. aasta alguses 1,6 miljonile barrelile päevas. Tegemist on 20 aasta madalaima tootlikkusega sealses piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles