Singapuri peaministrit tabas televisiooni otseülekandes haigushoog

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Singapuri elanik vaatab peaministri Lee Hsien Loongi esinemist pärast seda, kui arstid olid peaministri üle vaadanud.
Singapuri elanik vaatab peaministri Lee Hsien Loongi esinemist pärast seda, kui arstid olid peaministri üle vaadanud. Foto: SCANPIX

Singapuri peaministrit Lee Hsien Loongi tabas pühapäevase pika kõne ajal televisiooni otseülekandes haigushoog, kuid pärast puhkepausi naasis ta lavale kõnet lõpetama.

Iga-aastast rahvuspäeva kõnet pidanud 64-aastane valitsusjuht aidati puldist maha ja pealtnägijate sõnul ta suutis enne arstiabi saamist ka rahvale lehvitada.

Kui ta umbes tunni ja 20 minuti järel lavale tagasi tuli, tervitati teda püsti seistes ja ovatsioonidega.

«Tänan, et mind ootasite,» lausus naeratav Lee. «Hirmutasin teid kõiki.»

«Mitte kunagi ei ole mind nii palju arste korraga läbi vaadanud. Nad arvavad, et minuga on korras, kuid igal juhul kavatsen ma teha täieliku tervisekontrolli pärast seda.»

Lee, kes oli olnud jalul üle kahe tunni, jahmatas publikut, kui ta kõnepuldile vajus. Ametliku avalduse kohaselt oli selle põhjuseks pikaleveninud seismine, palavus ja vedelikupuudus.

«Tema süda on korras ja rabandust tal ei olnud,» seisis avalduses.

Lee on olnud võimul 2004. aastast saadik.

Tema asepeaminister Teo Chee Hean ütles, et Lee kavatses oma kõne pärast puhkepausi lõpule viia, kirjutas Straits Times.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles