USA mõistis hukka terrorirünnaku Somaalias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast autopommiplahvatust Galkayo linnas.
Pärast autopommiplahvatust Galkayo linnas. Foto: Garowe Online

USA mõistis pühapäeval hukka terrorirünnaku Somaalias, milles viimastel andmetel sai surma vähemalt 19 ja haavata 43 inimest, teatas Valge Maja.

"USA mõistab karmilt hukka terrorirünnaku Somaalias. Tänane argpükslik rünnak Puntlandi julgeolekujõudude, valitsusametnike ja tsiviilisikute vastu on terroristide järjekordne katse takistada poliitilist üleminekut Somaalias ning liikumist korra ja turvalisuse suunas," märgiti teadandes.

"Me ühineme rahvusvahelise meelepahaga nende metsikuste pärast ja jätkame seismist Somaalia kõrval võitluses terrorismi ja äärmuslusega ning püüdlustes rahumeelse ja jõuka tuleviku poole," lisati avalduses.

Somaalia keskosas Galkayo linnas hukkus pühapäeval kahes plahvatuses vähemalt 19 ja sai haavata 43 inimest.

"Linnas toimus kaks autopommiplahvatust, mis olid suunatud omavalitsuse hoone vastu. Surma sai üle 15 inimese," ütles politseiametnik Mohamed Abdiqani.

Esimene enesetaputerrorist rammis lõhkeaineid täislaaditud autoga kontrollpunkti omavalitsuse hoone väravas. Teine pomm lõhkes turul.

"Kärgatas kaks võimsat plahvatust. Esimene oli veokipomm ja mõned minutid hiljem järgnes turul teine plahvatus," kirjeldas linnaelanik  Halima Ismail.

Rünnakute eest võttis vastutuse islamistide äärmusrühmitus Al-Shabaab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles