Viis aastat jooksus olnud Briti preester arreteeriti lennujaamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londonis asuv Lutoni lennujaam
Londonis asuv Lutoni lennujaam Foto: Press Association Images/ScanPix

Londoni Lutoni lennujaamas arreteeriti end Kosovos varjanud Briti preester, keda süüdistatakse laste seksuaalses ärakasutamises, vahendab AFP.

72-aastane Laurence Loper, kes oli viis aastat tagaotsitav, arreteeriti Lutoni lennujaamas eile. Kuriteod pani preester toime aastatel 1972-1986. Vahistamine tuleb peale pikka vaidlust Kosovo ja Suurbritannia valitsuste vahel, sest varem keelduti preestrit brittidele loovutama.

Selle kuu alguses teatas Kosovo kohus, et ei anna Soperit välja, sest tema vastu esitatud süüdistused on aegunud. Täna aga teatas sealne politsei esindaja AFP-le, et Soper on tagasi Suurbritanniasse saadetud. «Kõnealune isik ületas lubatud riigis viibimise aja, mille me oleme määranud välismaalastele. Seetõttu saatsime ta välja tema päritoluriiki,» sõnas esindaja.

Preester oli tagaotsitav 2011. aastast, mil ta kautsjoni vastu vabaduses viibides põgenes. Teda süüdistatakse viie õpilase ärakasutamises, kui ta õpetas ühes Londoni katoliiklikus erakoolis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles