Rootsi politsei palus üldsuse abi granaadirünnaku lahendamisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Göteborgi politsei korda tagamas.
Göteborgi politsei korda tagamas. Foto: Bj

Rootsi politsei palus esmaspäeval üldsuse abi kaheksa-aastase poisi surmanud granaadirünnaku lahendamisel, edatas Yle.

Alustatud on mõrva eeluurimist, kuid esialgu pole rünnakuga seoses kedagi vahistatud.

Rootsi televisiooni SVT teatel palub politsei kodanike abi juhtunu lahendamisel ja oletab, et rünnak võib olla seotud jõukude omavahelise arveteõiendamisega.

Rootsis sai une pealt surma kaheksa-aastane poiss, kelle korterisse visati granaat. Vahejuhtum leidis aset Göteborgi töölisklassi linnaosas Biskopsgårdenis, kus tundmatu kurjategija viskas aknast korterisse käsigranaadi.

Politsei teatel oli korteris rünnaku hetkel vähemalt viis last ja mitu täiskasvanut.

"Üks sellesse korterisse registreeritud isik on ringkonnakohtus seoses Göteborgi somaallaste kogukonna vahelise arveteklaarimisega mõistetud süüdi mõrvas," märkis politsei.

SVT ajakirjanik Johanna Bäckström Lerneby on jälginud jõugusõda Göteborgis juba aastaid ning tema hinnangul on julmus ja hoolimatus saavutanud juba täiesti uue taseme.

"Kuigi ka varem tulistati avalikes kohtades, siis viimastel aastatel on kogu suhtumine täiesti muutunud. Kurjategijad ei hooli enam, kas kõrvalised inimesed viga või surma saavad. Nad ei vaata enam, kas autos on lapsi, mille nad õhku lasevad või korteris nagu ka käesoleval juhul. On tegelikult ime, et kahju polnud veelgi suurem," tõdes ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles