Ameeriklased kirjutavad Lochte vale tõttu Rio lennujaamas vabandusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äralendu ootavad olümpiasportlased Rio lennujaamas
Äralendu ootavad olümpiasportlased Rio lennujaamas Foto: SCANPIX

Brasiilia Rio de Janeiro lennujaama seinale on pandud suur valge paber, kuhu ameeriklased on kirjutanud oma olümpiaujuja Ryan Lochte vale tõttu brasiillastele vabandusi.

Samuti on paljud ameeriklased vabandanud Brasiilia rahva ees sotsiaalmeedias, edastab The Independent.

USAs tehtud küsitlus näitas, et suur osa ameeriklasi tunneb nii Lochte kui ta kolme kaaslase valeliku käitumise tõttu häbi ja tahab vabandada nende ees, keda ujuja valetamine solvas.

Brasiilia võimud panid suure paberi Rio rahvusvahelise lennujaama lahkuvate lendude saali juba Lochte skandaali lahtirullumise ajal. Selle juures on mitu markerit, mille abil saab jäädvustada oma sõnumeid nii Brasiiliale kui brasiillastele.

Nüüdseks on sel paberil palju sõnumeid paljudelt, kaasa arvatud ameeriklastelt, kes vabandavad ujujate negatiivse käitumise pärast.

Rio politsei teatel fabritseerisid Lochte ja ta kolm kaaslast, kelleks olid Jack Conger, Gunnar Bentz ja Jimmy Feigen, et neile tungiti Rio bensiinijaamas kallale ja nad rööviti paljaks. Uurimine näitas, et joobes ujujad vandaalitsesid bensiinijaama WCs, tekitades majanduslikku kahju. Bensiinijaama turvamehed sundisid ameeriklasi tekitatud kahju kinni maksma, kuid nad tegid vea, et ei kutsunud politseid.

Selle tõttu saab ujujatelt raha nõudmist mingil määral pidada rööviks või väljapressimiseks.

Turvatöötajatel olid relvad, kuid nende sõnul nad ameeriklasi relvaga ei ähvardanud. Lochte ja ta kaaslased väitsid vastupidist, et nad pidid relva ähvardusel kogu oma raha ära andma.

32-aastane Lochte on Rios valetamise tõttu jäänud ilma oma kahest põhilisest sponsorist, Speedost ja Ralph Laurenist.

USA Today teatel on Rio lennujaama jäetud sõnumite seas enim neid, mis puudutavad Lochtet, ta valetamist ja valede eest vabandamist.

USA meedia tegi Lochte ja ta kaaslased pärast vale ilmsikstulekut maatasa. Lochte selgitas Brasiilia Globo Tvle antud intervjuus, et ta liialdas, kuid raha äravõtmise kohta rääkis tõtt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles