Austraalia idarannikut ähvardab tsüklon Yasi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tsüklon Yasi NASA fotol.
Tsüklon Yasi NASA fotol. Foto: SCANPIX

Austraalia idarannikule läheneb tsüklon Yasi, mistõttu alustasid Queenslandi võimud inimeste massilist evakueerimist.

Yasi peaks Queenslandi kirderannikule Cairnsi lähistele jõudma neljapäeva hommikuks. Kodudest lahkumine seisab ees ligi 9000 elanikul, vahendas The Australian.

Piirkond on populaarne ka puhkajate seas.

Ennustuste järgi võib see osutuda riigi ajaloo tõsiseimaks, kus tuule kiirus võib küündida koguni 70 meetrini sekundis. Viieastmelise skaala järgi on oodata neljanda astme tsüklonit.

«See torm on võimas ja see on eluohtlik,» ütles osariigi peaminister Anna Bligh ja lisas, et inimesed peavad suhtuma hoiatustesse tõsiselt ning lahkuma kodudest vabatahtlikult.

Võimud hakkasid inimesi evakueerima näiteks haiglatest ja madalatest rannikupiirkondadest. Lisaks soovitati inimestel kinnitada kõik esemed, mis tormi ajal võivad lendu minna ja «millest võib tugeva tuule korral rakett saada».

Queensland pole veel õieti toibunud jaanuari alguse tohututest üleujututest, mille käigus kaotas elu enam kui 30 inimest.

Oodatav tsüklon võib hävitada kolmandiku osariigi suhkruroosaagist, vahendas Reuters.

Suhkrurookasvatajate assotsiatsiooni tegevjuht Steve Greenwood rääkis, et kui tsüklon liigub ennustatavas suunas, siis mitmes piirkonnas võib oodata tohutut kahju saagile.
Queenslandis kasvab enam kui 90 protsenti Austraalia suhkruroost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles