Burundi albiinoneegrid kardavad oma elu pärast

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tansaania albiinoneegrid.
Tansaania albiinoneegrid. Foto: Reuters / Scanpix

Aafrika idaosas asuva Burundi väikeriigi hinnanguliselt 200 albiinoneegrit põgenevad nõidusrituaalide hirmus oma kodudest.

Burundi naaberriigis Tansaanias on aasta jooksul tapetud kümneid albiinosid, sest kohalikud usuvad, et nõiad suudavad rituaalides inimese kehaosi kasutades kellegi jõukaks ja õnnelikuks teha. Nüüd on nõidade abilised asunud albiinosid jahtima ka Burundis, vahendas BBC News.

Kohalikud julgeolekutöötajad on vahistanud kuus inimest, keda kahtlustatakse augustis tapetud teismelise albiinotüdruku mõrvas. Andmeid on ka ühe mehe tapmisest, kelle surnukeha leiti jäsemeteta.

Väidetavalt müüvadki kurjategijad albiinoneegrite kehaosi Tansaaniasse.

Burundis elab hinnanguliselt kaheksa miljonit inimest, kellest üle 80 protsendi on sisserännanud hutud. Etnilise vähemuse moodustavad tutsid ja pügmeed. Suurem osa riigi elanikest on katoliiklased, kõigest veerand elanikkonnast on põlisusundite järgijad või moslemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles