Türgi andis korralduse evakueerida Jarabuluse vastas asuv piirilinn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaba Süüria Armee sõdurid poseerivad Jarabuluse lähedal
Vaba Süüria Armee sõdurid poseerivad Jarabuluse lähedal Foto: SCANPIX

Türgi andis teisipäeval korralduse evakueerida Türgi piirilinn Karkamış, mille vastas Süürias asub äärmusrühmituse Islamiriik (IS) kontrollitud Jarabuluse linn, teatas kohalik meedia.

Politsei andis valjuhääldite kaudu linnaelanikele korralduse lahkuda «ohutuskaalutlustel». Linna on tabanud IS-i hõivatud piirkonnast tulistatud miinipildujamiinid.

Meedia andmeil valmistuvad Ankara toetatud mässulised hõivama Jarabuluse linna.

Türgi on valmis osutama «kõikvõimalikku toetust» operatsioonidele Süüria ja Iraagi vabastamiseks äärmusrühmitusest Islamiriik (IS), kaasa arvatud rühmituse tõrjumiseks Süüriast Jarabuluse linnast, ütles teisipäeval Türgi välisminister Mevlüt Çavuşoğlu.

Ministri sõnul on Türgi valmis muu hulgas toetama ka võimalikku pealetungi IS-i kontrolli all olevale Jarablusi linnale.

Çavuşoğlu ütles, et Türgi on valmis võitlema IS-i ja kurdi äärmuslastega «nii Türgis kui väljaspool» ning lisas, et mõlemad äärmusrühmitused on pärast juulikuist riigipöördekatset hoogustanud rünnakuid Türgis.

Minister tegi avalduse ajal, mil meedia kirjutab Ankara-meelsete mässuliste kogunemisest Türgi-Süüria piirile IS-i vastaseks operatsiooniks.

«Anname kõikvõimalikku toetus Jarabuluse operatsioonile,» lausus Çavuşoğlu, tõotades «puhastada» IS naaberriikidest.

«Me ei taha, et Daesh eksisteeriks Iraagis ja Süürias,» lausus ta, kasutades IS-i araabiakeelset nimetust.

Asepeaminister Numan Kurtulmuş ütles usutluses telekanalile NTV, et Türgi jälgib Süüria piiril toimuvat tähelepanelikult ning lisas, et Ankara näeb seda «riikliku julgeoleku küsimusena».

«Oleme algusest peale öelnud, et Jarabuluse või mis tahes muu linna hõivamine IS-i poolt on vastuvõetamatu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles