Endine nõunik: Jeltsin pettus Putinis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Boriss Jeltsin 2004. aastal.
Vladimir Putin ja Boriss Jeltsin 2004. aastal. Foto: SCANPIX

Boriss Jeltsini endise kantseleiülema sõnul pettus Venemaa esimene president, kes täna saanuks 80-aastaseks, oma ametijärglases Vladimir Putinis.

1990ndatel Jeltsini kantseleiülemana töötanud Valentin Jumašev, kes oli ühtlasi tema väimees, teatas täna ajalehes Moskovski Komsomolets avaldatud intervjuus, et Jeltsin ei suhtunud oma viimastel eluaastatel Putinisse kuigi hästi.

Küsimusele, kas Jeltsin oli temas pettunud, vastas Jumašev: «Ma ei ütle, et see ei vasta tõele. Kahtlemata on meil tendentse, mis oleks Boriss Nikolajevitši häirinud ja meid praegu häirivad.»

«Ma arvan, et ta oleks mõelnud, et arvestades ressursse ja võimalusi, mis praegu olemas on, arvestades neid soodsaid majandustingimusi, mis Venemaale osaks said, võinuks Venemaa saavutada rohkem,» ütles ta.

Avalikkuses hoidus Jeltsin Putinit kritiseerimast, sest Jumaševi sõnul ei saanud ta ju avalikult rääkida halvasti mehest, keda ta pidas «oma poliitiliseks pojaks, oma projektiks, oma lapseks».

Jumaševi sõnul uskus Jeltsin, et 1999. aasta vana-aastaõhtul riigitüüri üleandmine Putinile on hullumeelselt ilus žest.

«Kui ta mulle sellest esmakordselt rääkis, särasid tal silmad,» sõnas Jumašev, kes on abielus Jeltsini tütre Tatjanaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles