ÜRO: Tuneesia rahutustes hukkus üle 200 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihased tuneeslased protesteerimas Tunises ajutise valitsuse vastu.
Vihased tuneeslased protesteerimas Tunises ajutise valitsuse vastu. Foto: SCANPIX

Eelmisel kuul president Zine al-Abidine Ben Ali tagasiastumiseni viinud rahutustes Tuneesias hukkus vähemalt 219 inimest ehk seni teatatust ligi kolm korda rohkem, teatas täna ÜRO uurimiskomisjon.

Surmasaanute hukka on lisatud ka 72 inimest, kes hukkusid ülestõusu ajal puhkenud vanglamässudes, ütles Bacre Waly Ndiaye ÜRO inimõiguste komisjonist. Ndiaye sõnul ei ole arv lõplik, sest ÜRO jätkab juurdlust, vahendas BBC.

Hukkunute arv on ligi kolm korda suurem Tuneesia valitsuse statistikast, nende sõnul sai detsembri keskel alanud rahutustes surma 78 inimest.

Tuneeslaste jasmiinirevolutsioon vallandas pöördelised sündmused ka Egiptuses, kus massimeeleavaldustel nõutakse juba kaheksandat päeva järjest president Hosni Mubaraki tagasiastumist.

Presidendi kohalt taandunud Ben Ali ise põgenes Saudi Araabiasse. Praegu juhib riiki nn rahvusliku ühtsuse valitsus, kuid protestid ei ole veel lõppenud. Osa meeleavaldajaid nõuab, et kõik Ben Ali režiimiga seotud isikud võimult lahkuksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles