Assange: WikiLeaks avaldab peatselt Clintonit puudutavaid dokumente

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: Sputnik/Scanpix

WikiLeaksi asutaja Julian Assange'i sõnul avaldab organisatsioon peatselt uusi dokumente USA demokraatide presidendikandidaadist Hillary Clintonist.

Londonis Ecuadori suursaatkonnas 2012. aastast redutav Assange ütles eile uudistekanalile Fox News, et WikiLeaks uurib tuhandetesse lehekülgedesse ulatuvaid materjale.

Valimiskampaaniaga seotud erinevatest organisatsioonidest pärit dokumentides on mõned üsnagi ootamatud vaatenurgad, mis on üsnagi huvitavad ning kohati isegi meelelahutuslikud, lisas Assange.

«Kindlasti avaldatakse need enne 8. novembrit toimuvaid USA presidendivalimisi,» rõhutas ta.

Vastuseks küsimusele, kas leke võib muuta seda, kuidas inimesed hääletavad, lausus Assange: «Minu arvates on see (leke) märkimisväärne. See sõltub sellest, kas see võtab avalikkuses ja meedias tuld või mitte.»

Juulis avaldas WikiLeaks umbes 20 000 e-kirja, mille häkkerid olid röövinud USA Demokraatlikku Parteid juhtiva Demokraatliku Rahvuskomitee (DNC) seitsme tippametniku e-kirjakontolt.

Kirjadest selgus, et ametlikult neutraalsed parteiametnikud üritasid õõnestada demokraatide presidendikandidaadiks pürginud Bernie Sandersi kampaaniat. Skandaali tõttu astus tagasi erakonna juht Debbie Wasserman Schultz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles