Somaalias ründasid relvastatud mehed restorani, hukkus üheksa inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia julgeolekujõudude liige patrullimas pealinnas Muqdishos.
Somaalia julgeolekujõudude liige patrullimas pealinnas Muqdishos. Foto: SCANPIX

Somaalia pealinnas Muqdishos ründasid relvastatud mehed eile õhtul rannarestorani ja puhkes tulevahetus julgeolekujõududega, hukkus üheksa inimest, teatas täna linnavalitsuse pressiesindaja.

«Rünnakus hukkus üheksa inimest, seal hulgas kaks Shabaabi püssimeest,» lausus Muqdisho kõneisik Abdifatah Halane AFP-le.

Al-Qaedaga seotud Shabaabi džihadistid õhkisid Muqdisho Lido ranna lähedal Banadiri restorani ees esmalt autopommi ja avasid siis tule turvameeste pihta.

Tulevahetuse ajal õnnestus umbes 20 inimesel noorte ja valitsusametnike seas populaarsest restoranist põgeneda.

Täna hommikul teatasid ametnikud, et ründajad on tapetud. «Kõik ründajad lasti maha ja restoran on nüüd Somaalia valitsussõdurite täieliku kontrolli all,» ütles piirkonna politseiülem kolonel Abshir Bishaar Somaalia riiklikule uudisteagentuurile SNNA.

See oli tänavu teine rünnak Lido rannaalal. Jaanuari lõpus sai Shabaabi rünnakus Lido mereandide restoranile surma 20 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles