Brasiilia politsei esitas USA ujujale süüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA tabloidid võtsid kogu loo rõõmuga vastu.
USA tabloidid võtsid kogu loo rõõmuga vastu. Foto: Richard B. Levine/Levine-Roberts/Sipa USA

Brasiilia politsei teatas neljapäeval, et esitas USA ujujale Ryan Lochtele süüdistuse väära kuriteoteate esitamise eest olümpiamängude ajal.

Lochte valetas meediale, et teda ja tema kolme kaaslast rööviti bensiinijaamas Rio olümpiamängude ajal ja on hiljem selle eest vabandust palunud. Kogu lugu on pälvinud Brasiilias laialdase üldsuse pahameele.

"Lochte sai süüdistuse kuriteos, mis seisneb väära kuriteoteate esitamises," kirjutati politsei avalduses.

Juhtum on edastatud kohtule.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee (ROK) on samuti teatanud, et alustab distsiplinaaruurimist Lochte ja tema kolme meeskonnakaaslase asjus.

Rio de Janeiro politseiülem Fernando Veloso ütles eelmisel nädalal juhtunuga seoses korraldatud pressikonverentsil, et USA ujujat ja tema kolme meeskonnakaaslast ei röövitud nagu nad väitsid.

"Polnud mingit sellist röövimist nagu sportlased väitsid," ütles Veloso.

Veloso hoiatas siis juba ette, et sportlastele võidakse esitada süüdistused väljamõeldud loos, mis heitis halba valgust olümpiamängude korraldajatele.

Juhtunu järel on 32-aastase Lochtega lepingu üles öelnud neli sponsorfirmat. Lochte on karjääri jooksul võitnud 12 olümpiamedalit, millest kuus on kuldmedalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles