Belgias sai spordikeskuses kärgatanud plahvatuses surma inimene

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmeedias leviv foto plahvatusest.
Sotsiaalmeedias leviv foto plahvatusest. Foto: twitter

Belgias kärgatas plahvatus Chimay linna spordikeskuses, surma sai üks ja vigastada neli inimest, kellest kaks raskelt, teatasid ajaleht Het Laatse Niews ja uudisteagentuur Belga.

Päästeteenistuse eestkõneleja ütles ajalehele, et plahvatus leidis aset veidi pärast keskööd ja hoones oli sel ajal mitmeid inimesi.

Hoone varises osaliselt kokku ja inimesed on rusude all lõksus.

Plahvatuse põhjus pole teada, kuid päästetöötajad kahtlustavad hoones asunud gaasimahutite lõhkemist. Alustatud on uurimist. Politseilt ei õnnestunud koheselt kommentaare saada.

Chimay asub pealinnast Brüsselist 120 kilomeetri kaugusel lõunas.

Belgias on olukord endiselt julgeoleku osas pingeline pärast märtsikuiseid terrorirünnakuid.

Ajaleht Paris Match kirjutas alles neljapäeval, et vennad Ibrahim ja Khalid El Bakraoui, kes end 22. märtsil Brüsseli lennujaamas ja Maalbeeki metroojaamas õhku lasid, valmistasid ette terrorirünnakuid Prantsusmaal 2016. aasta Euroopa jalgpallimeistrivõistluste ajal ja Hollandi Schipholi lennujaamas.

Brüssel ei olnud terroristide peaeesmärk, nad õhkisid  pommid Brüsseli lennujaamas ja metroos sellepärast, sest 2015. aasta 13. novembri terrorirünnaku uurimine edenes kiiresti ja Salah Abdeslam arreteeriti, märkis ajaleht, viidates terroristide arvutist leitud andmetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles