Itaalia maavärinaohvrite seas on vähemalt kaheksa välismaalast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia maavärina ohver
Itaalia maavärina ohver Foto: SCANPIX

Kesk-Itaaliat raputas maavärin magnituudiga 6,2 ning hukkus 250 inimest, kelle seal on nüüdsetel andmetel ka vähemalt kaheksa välismaalast.

Maavärinapiirkonnas hävines sadu hooneid ja majarusude alla jäänute otsimine jätkub, mille tõttu on tõenäoline, et ohvrite arv võib veelgi kasvada, edastab asiaone.com.

Kõige enam kaotas inimesi Amatrice linn, mille 2500 elanikust vähemalt 193 sai surma. Tegemist on turistide seas populaarse paigaga ja ka maavärina ajal oli seal turiste.

BBC teatel on hukkunute seas kolm Briti kodakondsusega inimest, üks neist on 14-aastane Londonist pärit poiss, kes puhkas koos perega Amatrices.

Poisi vanemad said vigastada ja vajasid haiglaravi, poisi õde pääses vigastusteta.

Rumeenia välisministeerium teatas, et Itaalia maavärinas hukkunute seas on kaks Rumeenia kodakondsusega inimest, neli rumeenlast sai vigastada ning kaheksa rumeenlast on seni kadunud.

Hispaania võimude andmetel hukkus Kesk-Itaalia maavärinas üks hispaanlane. Hispaania meedia teatas, et tegemist oli noore naisega, kes elas koos itaallasest abikaasaga Illicas, mis on maavärina piirkonnas. Hispaanlanna abikaasa jäi ellu.

Kanada ja El Salvador kaotas kumbki maavärinas ühe oma kodaniku.

«Tunneme kaasa kõigile, kes selles katastroofis oma lähedasi kaotasid,» teatas Kanada välisminister Stephane Dion.

El Salvadori võimude teatel hukkus nende riigi kodanik Rosaura Valiente Oviedo, kes alates 2009. aastast elas Itaalias. Naise poeg Roberto Valiente sai kergelt vigastada ja on elus.

Itaalias oli eelmine suurem maavärin 2009. aastal L´Aquila piirkonnas ja siis hukkus üle 300 inimese.

Paljude riikide meedia tõstatas nüüd küsimused, kui valmis on Itaalia maavärinateks ja miks ei suudeta neid seal ennustada.

Itaalia asub paigas, kus maakoore liikumine on regulaarne ja selle tõttu on maavärinad seal sagedased. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles