James Bondi vulkaan häirib lennuliiklust

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shinmoedake vulkaan.
Shinmoedake vulkaan. Foto: SCANPIX

Täna varahommikul Jaapani Shinmoedake vulkaanist mitme tuhande meetri kõrgusele õhku tõusnud tuha- ja suitsusambad takistasid osade rahvusvaheliste lendude maandumist Tokyo Narita ja Haneda lennuväljadele, teatab uudistevõrk AFP.


Kuigi AFP teatel peaks tänase päeva jooksul Jaapanisse suunduvate rahvusvaheliste lendude graafik taas korda saama, on vulkaan segi paisanud ka siseriiklike lendude ja rongiaegade plaani. Kolm vulkaani naabruses kevadist treeninglaagrit pidada soovinud jalgpalliklubi olid sunnitud need trennid tühistama.

1421 meetri kõrgune Shinmoedake vulkaan kuulub Kirishima mäeahelikku ja on kogunud varem tuntust kogunud ka kinolinal – nimelt 1967. aastal valminud Bondi-filmis «You Only Live Twice».

Shinmoedake esimene suurem purse pärast 52 aastat sai alguse möödunud nädalal. Eileõhtuse seisuga oli vulkaanipurse põhjustanud vigastusi neljale inimesele, kellest üks sai kannatada tõsiselt. Üle 600 Takaharu linna elaniku on evakueeritud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles