Soome komandöri sõnul lastakse piraadid pärast tabamist vabaks

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaysia politseinik Somaalia piraadiga, kelle nende sõjaväelased Adeni lahes kinni püüdsid.
Malaysia politseinik Somaalia piraadiga, kelle nende sõjaväelased Adeni lahes kinni püüdsid. Foto: SCANPIX

Kui Soome sõjaväelased peaksidki Somaalia ranniku lähistel mõne piraadi kätte saama, lastakse too suurima tõenäosusega vabaks, sest mitte ükski riik ei ole nõus mereröövlit vastu võtma, kirjutab uudistevõrk YLE.


Pohjanmaa komandör Mika Raunu tunnistas, et tabatud piraatide saatus on jätkuvalt segane. «Kahjuks lastakse enamik tabatuist vabaks, sest mitte ükski Aafrika, Euroopa või Põhja-Ameerika riik ei soovi neid vastu võtta,» märkis ta. «Kui me vaatame möödunud aastad, võeti vaid üksikud vastu Saksamaal ja Kenyas.»

Põhjanaabrite laev alustas eile Adeni lahes osalust ELi piraatlusvastases operatsioonis EUFOR Atalanta. Mainitud missioonil teenivad ka Eesti kaitseväelased. Kümneliikmeline eestlaste laevakaitsemeeskond teenib praegu Saksa alusel, märtsis aga suundub järgmine rotatsioon Prantsuse fregatile.

Atalanta on ELi esimene merel toimuv kriisireguleerimisoperatsioon. See algas aastal 2008.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles