Sarkozy lubab kehtestada burkiinikeelu üle kogu Prantsusmaa (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy.
Nicolas Sarkozy. Foto: AFP/SCANPIX

Endine Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy lubab järgmisel aastal tagasi valituks osutumise korral keelata kogu riigis mosleminaiste ujumisrüü burkini.

Juba varem sel nädalal nimetas prantslane burkinisid provokatsiooniks. Oma presidendikampaania avakõnes võttis ta kirge kütva riietuseseme uuesti teemaks. «Keeldun laskmast burkinidel end Prantsusmaa randades ja ujulates kehtestada… peab olema seadus, mis keelustaks selle kogu Vabariigi territooriumil,» kõneles Sarkozy. «Kui me võtame omaks ajuvaba immigratsioonipoliitika, ohustab see meie identiteeti,» lisas ta.

Burkini on keelu all rohkem kui tosinas Prantsusmaa linnas ja kogukonnas. Otsuse seaduslikkus on praegu riigi ülemkohtus uurimise all.  

Aastal 2007-2012 riigipeana teeninud Sarkozy populaarsus on pärast viimase aja islamirünnakuid Prantsusmaal pööranud taas tõusuteele. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles