Domodedovo terroriakti ohvrite arv kerkis 36ni

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled, küünlad ja tahvel Domodedovo terroriaktis hukkunute nimekirjaga Moskvas Puškini-nimelisel väljakul.
Lilled, küünlad ja tahvel Domodedovo terroriaktis hukkunute nimekirjaga Moskvas Puškini-nimelisel väljakul. Foto: SCANPIX

Moskvas Burdenko-nimelises teadusliku uurimisinstituudi kirurgiaosakonnas suri üks Domodedovo terroriaktis vigastada saanud inimene, kergitades hukkunute üldarvu 36ni.

Eriolukordade ministeeriumi koduleheküljele 26. jaanuaril ülesriputatud teates oli kirjas, et Burdenko-nimelisse kliinikusse toimetati kolm vigastatut. Kes nendest suri, pole praegu teada, vahendab RIA Novosti.

Suitsiiditerroristi korraldatud plahvatus leidis Domodedovo lennujaamas aset 24. jaanuaril kell 16.32 kohaliku aja järgi. Sündmuskohal hukkus 35 inimest, lisaks sai surma ka terrorist.

Viimaste andmete järgi sooritas plahvatuse Põhja-Kaukaasiast Dagestanist pärit 20-aastane mees, kes on seotud Ibragimhalil Daudovi jõuguga. Vene meedias eile liikunud oletuste järgi võis enesetapjaks olla Daudovi poeg Magomedhabib Daudov.  

Prokuratuur algatas Domodedovo terroriakti osas kriminaalasja, mis puudutab kahe või enama inimese tapmist, terrorismi, relvade ja lõhkeaine illegaalset kasutamist, relvade ebaseaduslikku valmistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles