Itaalias tabatud mees ostus Moskva metrooterroristi vennaks

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Park Kulturõ ja Lubjanka terroriaktides hukkus 40 inimest.
Park Kulturõ ja Lubjanka terroriaktides hukkus 40 inimest. Foto: SCANPIX

Itaalias kinni peetud mees, keda kohalik meedia nimetas terroristi Doku Umarovi vennaks, on tegelikult mullu märtsis Moskvas metroos enesetapu sooritanud Mariam Šaripova vend Anvar.

Šaripova õhkis end Lubjanka metroojaamas 29. märtsil 2010. Temaga kaasa olnud Džennet Abdurahmanova korraldas suitsiidirünnaku Park Kulturõ metroojaamas. Kokku hukkus 40 inimest, vigastada sai veel ligi 160.

Vene eriteenistused kahtlustavad, et 35-aastane Anvar Šaripov sai Moskvas kokku Dagestanist saabunud õega ja saatis ta metrooni, vahendas Kommersant.

Itaalia meedia kirjutas üleeile, et Mestre raudteejaamas võeti kinni tšetšeeni mässuliste liidri Doku Umarovi vend. Leidis kinnitust, et mees viibis Prantsusmaale sõitvas rongis ja palus pärast kinni võtmist poliitilist varjupaika.

Päev hiljem selgus, et tegemist ei ole Umarovi sugulasega, vaid Anvar Šaripoviga.

Mariam ja Anvar Šaripovi isa Rasul Magomedov, kes elab Dagestanis Untsukuli rajoonis, kuulus poja vahistamisest ajakirjanikelt. Ta kinnitas, et pärast metroojaamades aset leidnud terroriakte hakkas poeg kartma, et korrakaitseorganid püüavad teda tabada ja lahkus Venemaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles