Alpides jäi kadunuks Šveitsi õhujõudude hävituslennuk

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
F/A-18C Hornet hävituslennuk
F/A-18C Hornet hävituslennuk Foto: SCANPIX

Šveitsi kaitseministeeriumi teatel jäi eile Alpide kohal lennates kadunuks õhujõudude hävituslennuk F/A-18C Hornet, samuti puuduvad andmed piloodi kohta.

Ühekohaline hävituslennuk osales õppusel koos teise hävituslennukiga, lennates üle Susten Passi piirkonna, kus oli tihe pilvkate, edastab swissinfo.ch.

Šveitsi militaarametnike teatel kaotati F/A-18C lennuki piloodiga kontakt kell 16.05 kohaliku aja järgi.

«Loodame, et lennuk jõuab tagasi ja piloot on elus, oleme mõtetes tema perega,» teatas Šveitsi õhujõudude komandör Aldo Schellenberg Bernis toimunud pressikonverentsil.

Kaitseministeeriumi teatel käivitati kadunud lennuki otsingud Berni ja Uri kantonites.

Kuna ilm on halb, siis ei saa otsingutes helikopterit kasutada,  vaid välja saadetakse jalgsiotsimise rühmad. Otsinguid peaks lihtsustama see, et nii lennuk kui katapultiste on varustatud saatjaga.

Šveitsi võimude teatel tõusis kadunuks jäänud hävitaja eile kell 16.01 õhku Meiringeni sõjaväelennuväljalt, kuid juba kell 16.05 ei saadud piloodiga enam kontakti.

Nimetatud lennuki piloot ja teine F/A-18 Horneti piloot pidid treenima õhuvõitlust F-5 Tiger hävitajaga.

Šveitsi õhujõududel on 35 F/A-18 hävitajat, millest 25 on ühekohalised ja ülejäänud kahekohalised. Lisaks kasutavad Šveitsi õhujõud F-5 Tiger hävitajaid, mida on 36, kuid need lennukid on juba vananenud.

2014. aastal lükkasid šveitslased rahvahääletusel tagasi plaani, et riik tellib Rootsist firmalt Saab AB 3,4 miljardi Šveitsi frangi eest 22 uut Gripen hävitajat.

Šveitsis on viimase 20 aasta jooksul toimunud  õhujõudude hävituslennukite ja helikopteritega 12 õnnetust, neis on hukkunud 21 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles