John Lennoni tapja Mark Chapmani üheksas tingimisi karistamise palve lükati tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Chapman
Mark Chapman Foto: SCANPIX

USA New Yorgi osariigi vanglaamet ja tingimis karistamise otsuseid langetav konsiilium lükkas biitli John Lennoni tapjana kuulsaks saanud Mark Chapmani üheksanda tingimisi karistamise palve tagasi.

USAs New Yorgis  Manhattanil 1980. aastal Lennoni ta kodumaja ees maha lasknud Chapman on mitmel korral tunnistanud, et ta tegu oli julm ja ebaõiglane, kuid võimude sõnul oli see samas ette planeeritud ning karistuse kandja tahtis kuulsa inimese tapmise abil ise kuulsaks saada, edastab BBC.

John Lennon hukkus Chapmani nelja lasu tõttu 40-aastasena. Kohus mõistis Chapmani 1981. aastal selle mõrva eest 20 aastaks vanglasse. 

61-aastane Chapman kannab karistust New Yorgi osariigis Aldenis asuvas Wende Correctional Falcility vanglas. Alates 2000. aastast on tal õigus esitada vanglavõimudele tingimisi karistamise palve, mida ta on ka kasutanud.

Chapman on nüüd kokku esitanud üheksa tingimisi karistamise palvet, mis kõik on tagasi lükatud.

Järgmisel korral saab ta selle palve esitada 2018. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles