Kõrgõzstanis sai rünnakus Hiina saatkonnale viga kolm inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõrgõzstanis plahvatas täna Hiina saatkonda ramminud lõhkeainelastis auto, kolm inimest sai viga ja enesetapupommitaja hukkus, teatasid politsei ja meedikud.

«Plahvatuses sai surma ainult suitsiiditerrorist. Turvamehed said vigastada,» ütles sündmuspaigalt asepeaminister Ženiš Razakov.

Razakovi sõnul olid kõik kolm vigastatut saatkonna kirgiisidest töötajad ning nad on toimetatud haiglaravile. Meedikute väitel ei ole vigastused tõsised.

Politsei andmetel tungis väikebuss Mitsubishi Delica täna hommikul läbi saatkonna värava, enne kui see see kompleksi keskel suursaadiku residentsi lähedal plahvatas. Kohapeal tegutsevad kõik eriteenistused, miilitsatöötajad on saatkonnakvartali eraldanud. Siseministeerium nimetas juhtunut terrorirünnakuks. 

Hiina välisministeerium mõistis juhtunu hukka kui äärmusliku vägivallateo, kuid terrorismiks seda ei nimetanud. «Me palusime Kõrgõzstani poolel juhtumit põhjalikult uurida ning võtta vastutusele selle taga olevad isikud,» lausus Hiina välisministeeriumi kõneisik Hua Chunying.

Allikas Kõrgõzstani valitsusest ütles Interfaxile, et enesetaputerroristi isikut ei ole tuvastatud. Tema sõnul tegutsevad julgeolekutöötajad püüavad muu hulgas kindlaks teha hukkunut ja auto omanikku.

Kõrgõzstani korrakaitseorganite hinnangul oli plahvatuse võimsuseks kümme kilo trotüülekvivalendis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles