Agressiivse kerjamise keelustamine Soomes lükkub edasi

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerjus tunnelis
Kerjus tunnelis Foto: SCANPIX

Parlamendi põhiseaduskomisjoni esimees Kimmo Sasi ennustab, et seadusemuudatuse edasilükkamine on peaaegu kindel.

Valitsuse ettepaneku järgi oleks keelatud seadusega ära agressiivne kerjamine, vahendas Helsingin Sanomat.

Parlament hakkas ettepanekut arutama nädal tagasi. Sasi sõnul ei jõua komisjon lähenevate üldvalimiste eel teemaga korralikult tegeleda.

Soome parlamendivalimised leiavad aset 17 aprillil 2011.

Valitsus jõudis seadusemuudatust puudutava ettepaneku heaks kiita jaanuaris. Plaanide järgi pidi see jõustuma sel kevadel.

Parlamendis suhtuti teemasse erinevalt. Osa saadikuid nõudis kerjuste ohjeldamiseks karmimaid võtteid, osa pidas keeldu mõttetuna.

Kerjamise keelustamine kerkib taas päevakorda pärast üldvalimisi.

Seadusemuudatuse jõustudes muutub kerjamine avalikus paigas karistatavaks, kui sellega käib kaasa suuline ähvardamine, riietest tirimine, müksimine või sõitvale autole ette astumine. Keelust üleastujat võib karistada trahviga.

Seadusparandusse plaanitakse lisada laagrisse asumise keeld asulas (ka linnas, külas jne). See puudutab elamise sisseseadmist autos või telgis juhul, kui see segab ühiskondlikku korda või seab ohtu tervise.

Politsei üleskutse peale tuleb telgid, sõidukid ja vagunelamud kiiresti «kokku korjata».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles