Venezuela seisab elu eest järjekorras

Martin Kutti
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Caracases toimus neljapäeval suur opositsiooni poolt korraldatud meeleavaldus, mis tõi tänavatele umbkaudu miljon inimest. Meeleavalduse käigus avaldati pahameelt president Nicolas Maduro sotsialistliku režiimi vastu. Maduro ametiaja jooksul on riigi majandus olnud kiires languses ning inimeste elujärg on drastiliselt halvenenud.
Caracases toimus neljapäeval suur opositsiooni poolt korraldatud meeleavaldus, mis tõi tänavatele umbkaudu miljon inimest. Meeleavalduse käigus avaldati pahameelt president Nicolas Maduro sotsialistliku režiimi vastu. Maduro ametiaja jooksul on riigi majandus olnud kiires languses ning inimeste elujärg on drastiliselt halvenenud. Foto: Reuters/ScanPix

Lõuna-Ameerikas asuv Venezuela on üks maailma suurema naftatagavaraga riike. Paraku vaevleb mustalt kullalt rikas riik tõsises humanitaar- ja majanduskriisis ning inimesed seisavad päevade viisi järjekorras, et süüa osta.

Sotsialistliku valitsuse mitmete aastate juhtimisvead on muutnud Venezuela üheks maailma viletsama majandusega riigiks. Nüüd aga on rahva kannatus katkemas ja kogunetakse tänavatele, et nõuda president Nicolás Maduro võimult kadumist.

Neljapäeval tuli rahvas pealinna Caracase tänavatele meelt avaldama. Nõutakse referendumit president Maduro jätkamise üle. Caracase ülevõtmiseks ristitud rahumeelne protestiaktsioon tõi tänavatele umbkaudu miljon inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles