Lennufirmat süüdistatakse liiga põnevate ohutusvideote kasutamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air New Zealandi lennuk.
Air New Zealandi lennuk. Foto: Reuters/ScanPix

Uus-Meremaa lennufirma Air New Zealand sai noomituse kohalikult lennuametilt, sest kasutab ohutusvideotes tähelepanu kõrvale juhtivat materjali, vahendab Guardian. 

Lennufirma ohutus-ja turvareegleid tutvustavates videotes on kaasa löönud rahvusvaheliselt tuntud näitlejad, modellid, sportlased ja muud avaliku elu tegelased. Videotel on iga kord ka erinev süžee.

Uus-Meremaa lennuamet aga süüdistab Air New Zealandi  ohutus-ja turvavideote liigses koormamises lisamaterjaliga, mis vaataja tähelepanu selle põhieesmärgist kõrvale juhib. Lennuameti sõnul pole sellekohane neile tehtud noomitus omasuguste seas esimene ja kuigi on tore, et lendajate tähelepanu üritatakse suunata muidu igavatele videotele, on need siiski liiga sisutihedad. 

Lennufirma enese sõnul on nende eesmärgiks just reisijate tähelepanu säilitada, sest tavaliselt lülitavad lendajad ennast neid igavaid tutvustusi vaadates lihtsalt välja. Omapärane sisu aga aitab nende huvi ohutus- ja turvareeglite vastu hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles