Video: Talibani poolt vangistatud paari pöördumine (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talibani liikmed.
Talibani liikmed. Foto: AP/Scanpix

Eile postitati internetti video, kus saavad sõna juba neli aastat Talibani käes vangis olnud USA kodanik Caitlan Coleman ja tema kanadalasest abikaasa Joshua Boyle. 

«Meile on öeldud, et Afganistani valitsus on tapnud mõned meie vangistajatest. Nad kardavad, et hukkamistega jätkatakse ja hirmu tõttu ollakse valmis meid tapma,» lausus Coleman videos. Samuti palus naine oma vanemate abi.

Eelmisel kuul avaldasid naise vanemad, et nad said novembris kirja, kus naine teatas oma teise poja sünnist. Caitlan ja Joshua läksid 2012. aastal Afganistani matkama ajal, mil naine ootas paari esimest last.

Arvatakse, et paari hoitakse vangis Talibani Haqqani võrgustiku juures, mis on Afganistani ja Pakistani piiril USA vägedega juba aastaid sõdinud. Samuti on võrgustiku kohta teada, et tegeletakse inimröövidega ning küsitatakse vangistatute eest lunaraha.

Kaks aastat tagasi viis USA Haqqanidega läbi vastuolulise pantvangide vahetamise. Talibanile anti tagasi viis Guantanamo vangilaagris olnud komandöri ning vastu saadi USA seersant Bowe Bergdahl, kes oli viis aastat vangistuses veetnud.

Colemani perekonnale ei ole endiselt esitatud lunarahanõuet. Terrorismivastase võitlusega tegelevate ametnike sõnul proovitakse jätkuvalt paari ning nende lapsi vabastada. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles