Clinton ja tema meeskond: Trump sai Mehhikos peksa (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Podesta
John Podesta Foto: SCANPIX

USA demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni kampaaniajuht John Podesta sõnas, et Mehhiko president Enrique Peña Nieto pani seal visiidil viibinud vabariiklasel Donald Trumpil suu kinni.

USA allikate teatel arvab Clintoni meeskond ja ka Clinton ise, et Trumpi esimese välisvisiidi saab lugeda läbikukkunuks.

«Trump sai Mehhikos otseses mõttes peksa. Ta valetas seal toimunu kohta, et kõik kulges suurepäraselt ja tema taktikepi all,» teatas Podesta.

Clintoni kampaaniajuht küsis, et kui Trump oli varem paljusõnaline ja suurejooneline, siis miks oli tal Mehhikos nagu «kuum kartul» suus.

«Trump on argpüks kui ta peab pidama kõne nende ees, kes teda vihkavad. Ta küll üritas olla, kuid ikkagi tegid mehhiklased talle ära,» teatas Clintoni esindaja.

Ka Clinton ise peab Trumpi Mehhiko visiiti läbikukkunuks.

«Minu nägemuse kohaselt kukkus Trump esimesel välispoliitilisel «eksamil» läbi. Diplomaatia ei ole nii lihtne, kui see pealtnäha paistab,» teatas Clinton Twitteris.

Mehhiko presidendi Enrique Peña Nieto teatel tuli neil Trumpiga kõne alla mehhiklaste sisseränne USAsse ja selle takistamine. Trump nõuab USA-Mehhiko piirile tugevat tara ja valvet, et takistada migrante ning Mehhiko peab selle kinni maksma, kuid Mehhiko presidendi teatel nad seda teha ei kavatse.

Peña Nieto on kutsunud Mehhikosse visiidile ka USA demokraatide presidendikandidaadi Hillary Clintoni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles