Hiinas tabati buda munk, kes 16 aastat tagasi tappis kolm inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buda mungad.
Buda mungad. Foto: SCANPIX

Hiina politsei võttis kinni mehe, kes 16 aastat tagasi tappis kolm inimest ning pärast seda hakkas buda mungaks, muutes oma nime.

The Telegraphi teatel tegi Zhang Liwei buda mungana karjääri, saades esmalt Anhui provintsis asuva kloostri abtiks ning siis ka kohaliku mõjuvõimsa poliitilise nõukogu liikmeks. Lisaks esindas ta oma kloostrit buda usu organisatsioonis.

Anhui provintsi usuasjade ameti esindaja teatel olid kõik üllatunud, kui ilmnes, et kõrge usumees on tegelikult mõrvar.

«Ta on töökas, haritud ja vastutustundlik inimene. Kes oleks arvanud temast midagi sellist?» lisas esindaja.

Politsei pidas Zhangi kinni 12. augustil pärast seda, kui pika uurimise järel jõuti tema tegeliku identiteedi jälile. Uurimise käigus ilmnes, et ta tahtis saada välismaale minekuks passi ja selle tarbeks võeti temalt sõrmejäljed. Sõrmejälgi kõrvutati 16 aasta taguselt kuriteopaigalt leitud sõrmejälgedega ja need olid identsed.

Endist buda munka süüdistatakse kolme inimese tapmises 2000. aastal Kirde-Hiinas Heilongjiangi provintsis. Nimetatud provints asub Anhuist ligi 2000 kilomeetri kaugusel.

Pärast mõrvu muutis Zhang oma nime Wen Shiguangiks ja asus elama Anhui Jiuhua mäe kloostrisse.

Hiina budistliku assotsiatsiooni asejuht Hui Qing sõnas, et mees ajas oma pea paljaks, võttis buda usu omaks ja vahetas nime. Ta lisas, et Hiina kuulsaimas kloostris ei uuritud 2000. aastate alguses sinna saabunud mungakandidaatide tausta.

Zhang ei jäänud ühte kloostrisse pidama, vaid rändas kloostrist kloostrisse, et end paremini võimude eest varjata. Kaks aastat tagasi valiti ta ühe kloostri juhiks ning ta aitas kohalikku orbudekodu.

«Buda õpetab, et tuleb olla alandlik. Kui ta oleks järginud buda õpetust ja olnud alandlik, oleks ta end ise võimude kätte andnud,» tõdes üks Zhangi tundev buda nunn. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles