Filipiinidel kärgatas plahvatus, hukkus vähemalt 12 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiinide politsei plahvatuskohas.
Filipiinide politsei plahvatuskohas. Foto: SCANPIX

Filipiinide presidendi Rodrigo Duterte kodulinnas Davaos kärgatas reedel võimas plahvatus, milles hukkus vähemalt 12 ja sai kannatada kümneid inimesi, teatasid võimud ja politsei.

CNNi andmetel on vigastatuid vähemalt 60. Regiooni politseiülema sõnul suri kümme ohvrit kohapeal, kaks hiljem haiglas. Regiooni politsei ja sõjavägi on viidud häireolukorda, juhuks kui peaks toimuma uusi plahvatusi.

Plahvatus leidis aset turupiirkonnas, ühe turistide ja ärimeeste seas populaarse hotelli juures, ütles linna kõneisik Catherine dela Rey.

«Toimus plahvatus, kuid mis selle põhjustas, on veel selgitamisel,» sõnas ta.

Davao on Filipiinide lõunaosa suurim linn, kus elab umbes kaks miljonit inimest.

Duterte oli olnud Davao linnapea ligi kaks aastakümmet, enne kui ta sel aastal riigipeaks valiti ja 30. juunil ametivande andis.

Davaos on rünnakuid korraldanud nii islamistid kui kommunistlikud mässulised. Võimud aga rõhutasid, et esialgu on veel vara öelda, kes võis reedese rünnaku taga olla.

«Praegu me ei saa anda veel konkreetset vastust küsimustele, kes on selle taga, kuna me püüame alles kindlaks teha, mis tegelikult plahvatas,» ütles presidendi poeg ja Davao abilinnapea Paolo Duterte avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles