Zimbabwe president Mugabe viskas surmakuulduste üle nalja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zimbabwe president Rogert Mugabe koju saabumas.
Zimbabwe president Rogert Mugabe koju saabumas. Foto: Reuters/ScanPix

Zimbabwe president Rogert Mugabe viskas välisreisilt naastes nalja kuulduste üle, justkui oleks ta surnud või väga haige.

«Jah, ma olin surnud. Vastab tõele, et ma olin surnud,» ütles 92-aastane riigijuht ajakirjanikele Harare lennujaamas pärast Dubaist naasmist. «Ja ma ärkasin taas ellu. Nagu alati,» naljatles ta.

«Kas me räägime kummitusega?» küsis üks kohal olnud ajakirjanik. «Kui ma tagasi kodumaale jõuan, olen ma vägagi reaalne,» vastas Mugabe, kelle režiimi kirjeldatakse tihti kui autoritaarset.

Riigijuht kommenteeris internetis levinud kuuldusi, mille järgi suri ta poole tee peal Dubaisse lennates. Mugabe tervis on viimastel aastatel üha enam tähelepanu pälvinud.

Alates 1987. aastast võimul olnud president on kuuldused enda kehvast tervisest ümber lükanud ja väitnud, et kandideerib kindlasti ka 2018. aasta valimistel. Viimastel nädalatel on tema võimu vastu aga peetud mitmeid proteste.

Pärast vägivallailminguid Harares peetud miitingutel keelas Zimbabwe politsei neljapäeval kaheks nädalaks meeleavalduste pidamise. Eile peetud kõnes ütles Mugabe, et vägivaldseid proteste ei saa ta lubada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles