Putin ja Erdoğan arutasid toiduembargo tühistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Reuters/ScanPix

Vene ja Türgi riigipead arutasid Moskva embargot Türgi toiduainetele ning Vene liha- ja piimatoodete keelamist Türgis, sõnas Vene majandusarengu minister Aleksei Uljukajev.

«Muidugi arutati toiduembargot, me töötame nende piirangute tühistamise suunal. Sellele on kaks lähenemist: üks on fundamentaalne, teine tehniline,» ütles minister.

«Toiduembargo kehtestamisest on möödunud umbes aasta. Me peame tagama, et Türgi ettevõtted, mis tahavad põllumajandustooteid Venemaale eksportida, järgiksid meie kvaliteedinõudeid... Selle tagamiseks suundusid augustis Türki meie eksperdid, kes esitasid vajalikud küsimused ning saavad nüüd neile vastuseid. Suur hulk tehnilist laadi tööd tuleb ära teha,» sõnas Uljukajev.

«Teisest küljest ootame, et meie Türgi kolleegid astuvad meie suhtes samu samme. Oleme alates 2015. aasta juulist tõstatanud küsimust meie liha- ja piimatoodete keelamise kohta Türgi turgudel," lisas ta.«Venemaa eeldab, et Ankara tühistab vastuseks piirangud Vene liha- ja piimatoodetele,» avaldas minister lootust.

Vene president Vladimir Putin ning tema Türgi ametivend Recep Tayyip Erdoğan kohtusid Hangzhous päev varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles