Zika ennetamine tapab mesilasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halb tuju vähendab mesilaste seiklushimu.
Halb tuju vähendab mesilaste seiklushimu. Foto: Caters News Agency/Scanpix

USA mesinikud kardavad, et mürgid, millega hävitatakse võimalikke Zika-viirust edasi kandvaid sääski, tapavad ka kõik kohalikud mesilased, vahendab Guardian.

Selle nädala algused avastasid USA Lõuna-Carolina osariigi mesinikud miljoneid surnud mesilasi. Surma põhjustajaks sai seal kandis putukatõrjeks taevast pihustatud mürk. 

Üks kohalik mesinik postitas sotsiaalmeediasse ka video tarude ümber kuhjunud surnud mesilastest. Mõned vähesed veel elusolevad isendid üritasid samas oma surnud kaaslasi liigutada. «See on kõik, mis Flowertowni mesilastest alles jäänud,» rääkis meeleheitel mesinik videos.

«Ma kaotasin tuhandeid ja tuhandeid mesilasi. Kas me oleme peast segi läinud, et taevast maale mürki pihustame?» postitas teine Lõuna-Carolinas tegutsev mesinik sotsiaalmeediasse.  

Lõuna-Carolinas on Zika-viirus tuvastatud rohkem kui 30 inimesel ja ametnike sõnul on nende praeguseks prioriteediks haiguse leviku takistamine.

Mürk, mida sääskede tapmiseks kasutatakse on terviseriskiks inimestele, loomadele ja kaladele. See tapab vaid täiskasvanud sääski. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles