50 politseinikku saadeti püüdma viit salakütti, Põhja-Rootsi politseid süüdistatakse ressursside raiskamises

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei
Rootsi politsei Foto: SCANPIX

Põhja-Rootsi politsei sattus skandaali keskmesse pärast seda, kui ilmnes, et viit salakütti saadeti kinni võtma 50 politseinikku. Meedia süüdistab sealset politseid ressursside raiskamises.

Yle teatel on Põhja-Rootsi politsei tegevuse suhtes kriitiline ka Soome-Rootsi piirialal Kaaresuvannos poodi pidav Mats Eliasson, kelle sõnul ei suvatse Rootsi politsei peaaegu üldse sissemurdmisi uurida, samas tema poodi on mitu korda sisse murtud.

«Politsei teeb riigile kuuluval ja erakätes oleval varal vahet. Metsloomad kuuluvad riigile, erakätes olev ei ole nende prioriteet,» teatas Eliasson.

Möödunud nädalal kajastati Rootsi televisiooni krimisaates, kuidas Põhja-Rootsi politsei otsis läbi kuritegudes kahtlustatute kodusid. Seda juhtumit kommenteeriti sotsiaalmeedias kui järjekordset ressursside raiskamist.

«Politsei tegi oma tööd, kuid juhtumisse oli kaasatud kummaliselt palju politseinikke. Politseil jätkub ressursse tihedalt asustatud aladele, kuid mitte maapiirkondadesse, kus elatakse üksteisest kaugel,» teatas kohalik elanik Frederik Kosteniemi.

Põhja-Rootsi politseid on viimasel ajal kritiseeritud, et hajaasustusega piirkondades ei ole just palju politseinikke, keda saaks häda korral appi kutsuda. Teada on mitu juhtumit, milles politsei ei reageerinud vägivalla ja sissemurdmise teatele. 

Prokuröride teatel oli salaküttide tabamiseks vaja palju politseinikke, kuna reeglid näevad nii ette. Politsei uurib salaküttimisjuhtumit, milles salakütiti karusid ja ahme, kuid kahtlusalused eitavad kuritegu.

Rootsi politseijuhtide teatel võetakse selle aasta detsembriks Põhja-Rootsi tööle 150 uut politseinikku, mis peaks sealset tööjõupuudust osaliselt leevendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles