Gaboni justiitsminister teatas ametist lahkumisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaboni justiitsminister Seraphin Moundounga teatas esmaspäeval, et paneb ameti maha.
Gaboni justiitsminister Seraphin Moundounga teatas esmaspäeval, et paneb ameti maha. Foto: Radio Gabon

Gaboni justiitsminister Seraphin Moundounga teatas esmaspäeval, et paneb ameti maha seoses valitsuse keeldumisega lugeda üle hääled vastuolulistel presidendivalimistel, mis on vallandanud riigis vägivallalaine.

Moundounga ütles otsesõnu välja, et tema otsus on seotud president Ali Bongo "põikpäise keeldumisega" häälte ülelugemisest.

"Ma kutsun vabariigi presidenti üles tegema arukat otsust ja lasta hääled kõikidel valimisbüroodel üle lugeda, et vältida inimeste asjatuid kannatusi," sõnas minister eratelekanalile antud usutluses.

Gaboni valimistele järgnenud vägivallas on viimastel andmetel tapetud vähemalt seitse inimest. Viimastel päevadel on  Gaboni pealinnas Libreville'is rahutustega seoses kinni peetud enam kui 800 inimest ja seda ametlike andmete kohaselt. Inimõigusaktivistid hindavad vangistatute arvu rohkem kui tuhandele.

Vägivald puhkes Gabonis kolmapäeval pärast presidendivalimiste tulemuste avalikustamist, mille järgi jätkab teist ametiaega presidendina Bongo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles