Trump: Putin on parem juht kui Obama (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump
Donald Trump Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi arvates on Venemaa president Vladimir Putin parem juht kui USA president Barack Obama.

Trumpi sõnul on Venemaa Putini tugeva kontrolli all, edastab Reuters.

«Putin hoiab oma riiki tugevas haardes. Venemaa ja USA on erinevad ja mulle ei meeldi Venemaa juhtimissüsteem. Samas tunnistan, et Venemaad juhitakse paremini, kui suudab USA president oma riiki juhtida,» teatas vabariiklasest presidendikandidaat eile New Yorgis esinedes.

Trump on mitmel korral varem sõnanud ja teatas ka eile, et kui temast saab USA järgmine president, siis asub ta oma riigi ja Venemaa suhteid parandama ning suhted Putiniga on lähedased. 

Trumpile tuletati meelde, et Putin nimetas teda varem «suurepäraseks» ja Trump vastas siis, et võtab seda kui komplimenti. Nüüd aga teatas ta, et Putini seisukoht jätab ta külmaks.

«Putin võib öelda, mida tahab, kuid see ei aita teda, mis puudutab mind. Olen läbirääkija ja ta peab sellega arvestama,» lisas Trump.

Pärast Trumpi seisukohavõttu teatas demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton, et Trumpi suhtumine Venemaasse ja Putinisse on tema jaoks vastuvõtmatu.

«Trump tunnistab Krimmi Venemaa osana ja lubab Venemaal «laiutada» Ida-Euroopas. USA presidendid Trumanist Reaganini ei ole kunagi suhtunud Venemaasse kui «suurde sõpra»,» teatas Clinton.

Hillary Clinton loodab, et USA sõdurid osalevad tulevikus vähem Lähis-Ida konfliktide lahendamises.

«Oleme Afganistani ja Iraagi sõdadest õppinud seda, et kohalikud peavad kaitsma oma riiki ise. Me saame neid aidata, kuid me ei saa kedagi asendada,» nentis demokraadist kandidaat.

Trump seevastu ei taha ameeriklaste osalust Lähis-Ida konfliktides vähendada, sest ka ameeriklased peavad andma oma osa äärmusrühmituse Islamiriik hävitamisse.

Samuti tahab Trump suurendada USA kaitsekulutusi, osta uusi lennukeid, sõjalaevu ja allveelaevu ning nõuda kaitseministeeriumilt konkreetset Islamiriigi hävitamise plaani.

USA presidendikandidaadid Donald Trump ja Hillary Clinton rääkisid oma riigikaitseplaanidest telekanali NBC otsesaates New Yorgis. Sündmus toimus mere-,õhu- ja kosmosemuuseumis.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles