Islamiriigi uueks sõjaministriks sai Tadžikistani politsei eriüksuse endine juht (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gulmurod Halimov
Gulmurod Halimov Foto: Youtube

Äärmusrühmituse Islamiriik uueks sõjaministriks sai venelaste ja ameeriklaste väljaõppe läbinud tadžikk Gulmurod Halimov, kes veel aasta tagasi oli Tadžikistani politsei eriüksuse juht.

41-aastane tadžikk asendab Islamiriigi endist sõjaministrit Abu Omar al-Shishanit, kes hukkus ameeriklaste õhurünnakus, edastab The Independent.

Islamiriigi džihadisid andsid Halimovile ta sünnipaiga järgi hüüdnimeks Tadžikk. Uus militaarjuht esines hiljuti äärmusrühmituse uues propagandavideos, kutsudes džihadiste üles tegema rünnakuid Venemaal, USAs ja Tadžikistanis.

«Tadžikk Golmurod Halimov on Islamiriigil esimene valitud militaarjuht. Islamiriik ei teatanud sellest ametlikult, vaid üritab seda saladuses hoida, kuna kardab, et siis võivad USA ja ta liitlased teha nende positsioonidele uusi õhurünnakuid ,» edastas uudisteagentuur Iraqi News.

Austraalia ja USA meedia andmetel radikaliseerus Halimov üsna hiljuti ja liitus Islamiriigiga alles möödunud aastal.

Halimov jäi 2015. aastal kadunuks, töötades Tadžikistani politsei eriüksuse juhina.

USA võimud on välja pannud kolme miljoni dollari suuruse summa informatsiooni eest, mis viib Halimovi tabamiseni. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles