Prantsuse Alpide köisraudteel oli üle 100 inimese lõksus, käivitati päästeoperatsioon

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile köisraudteele lõksu jäänutest päästeti 50 inimest, kes viidi Courmayeure`i
Eile köisraudteele lõksu jäänutest päästeti 50 inimest, kes viidi Courmayeure`i Foto: SCANPIX

Prantsuse meedia teatel käivitati Alpides Mont Blanci juures päästeoperatsioon, kuna 110 inimest jäi seal üle 3000 meetri kõrgusel köisraudteele lõksu.

Prantsuse, Itaalia ja Šveitsi päästekopterid jõudsid eile päästa 54 inimest, kuid kuna saabus õhtu ja läks pimedaks, siis päästeoperatsioon katkestati. Päästetud viidi Courmayeure´i, mis asub Itaalias.

Neile, kes on ikka köisraudtee vagunites lõksus, viidi vett, toitu ja tekke, et neil jahe ei hakkaks.

Politsei teatel seiskus Vallee Blanche´i köisraudtee eile pärastlõunal kohaliku aja järgi, kui üle 100 inimese oli jõudnud ligi 4000 meetri kõrgusele.

Köisraudtee eest vastutava firma esindaja Mathieu Dechavanne´i teatel võis köisraudtee seiskumise kella 14.00 paiku kohaliku aja järgi põhjustada tugev tuul, mis kaableid omavahel kokku põimis, kuid seda tuleb veel uurida.

See köisraudtee kulgeb Mont Blancil Prantsusmaa poolel asuva Aiguille du Midi vaateplatvormi ja Itaalia-poolse Pointe Helbronneri vahel ning mäkketõus võtab aega 35 minutit.

Lähedase Chamonix' linnapea Eric Fournier sõnas, et lõksujäänutel ei ole midagi karta, sest köisraudtee on terve ja vagunid heas korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles