Video: kurdi «Angelina Jolie» hukkus väidetavalt Islamiriigiga peetud lahingus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asia Ramazan Antar
Asia Ramazan Antar Foto: twitter.com

Kurdi võitlejate hulka kuulunud noor naine, keda tema kena välimuse tõttu võrreldi Hollywoodi staari Angelina Jolie`ga, hukkus väidetavalt Põhja-Süürias Islamiriigi džihadistidega peetud lahingus.

Süüria kurdide meedia andmetel  sai 22-aastane Asia Ramazan Antar surma Süüria-Türgi piiri lähedal Minbiçis, mis hiljuti vabastati Islamiriigi käest, edastab The Independent.

Antar kuulus kurdi naiste kaitsearmeesse, kus on umbs 7000 – 10 000 naisvõitlejat, kes tegutsevad Süüria Kurdi regiooni demokraatliku ühtsuspartei liitlasena.

Antar liitus armeega 2014. aastal ning osales kurdide territooriumil mitmes Islamiriigi vastases sõjalises operatsioonis. 

Naine postitas endast sotsiaalmeediasse fotosid, neid vaadanud märkasid, et tal on sarnasus näitlejanna Angelina Joliega ja selle tõttu hakati teda kutsuma kurdi «Angelina Jolie».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles