Komisjon: Juštšenko lennukil polnud midagi viga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tu 134
Tu 134 Foto: AP / Scanpix

Ukraina presidendi lennukiga toimunud intsidenti uurinud komisjon jõudis tõdemusele, et neljapäeval Kiievisse tagasi pöördunud ja hädamaandumise teinud Tu 134-l polnudki midagi viga.


«Lennuk on tehniliselt täiesti korras, kõik mehhanismid ja agregaadid töötavad nagu vaja,» ütles transpordiministr asetäitja Aleksandr Davõdov reedel Kiievis pressikonverentsil.

See, et president kasutas Lvivi sõitmiseks Tu 134 asemel reservlennukit Il 62, mis oli pandud valmis peaministri Moskvasse-sõiduks, oli Davõdovi sõnul jäme rikkumine.

Ta toonitas, et Il 62 oli spetsiaalselt ette valmistatud valitsusdelegatsiooni sõiduks Moskvasse, «ning polnud kohe kuidagi mingi teise lennu varulennuk».

Aseminister lisas, et erikomisjon jätkab uurimist, mis põhjusel presidendi lennuk hädamaandumise tegi.

Neljapäeval Lvivi suundunud Juštšenko lennuk Tu 134 pidi väidetavate tehniliste probleemide tõttu Kiievisse tagasi pöörduma. Riigipea istus ümber Il 62 pardale, millega peaminister Tõmošenko ja teda saatev delegatsioon pidi Moskvasse lendama, ning asus uuesti Lvivi poole teele.

Tõmošenko suundus siis Moskvasse ühelt erafirmalt renditud kaheksakohalise Cessnaga.

Julgestusameti ülem Valeri Geletei teatas omakorda, et plaani kohaselt pidi 2. oktoobril Borõspoli lennuväljalt ühe lennukiga lendama Mõkolaivi Rootsi kuningas, teisega Juštšenko Lvivi ning tund hiljem Tõmošenko Moskvasse.

Geletei selgitas, et normide ja instruktsioonide kohaselt «on iga järgmine lennuk eelmise reserv».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles